Omring jezelf met warmte

Hoe houden we het weer warm in de winter? De thermostaat gaat ook dit jaar weer een graadje – of graden – lager bij iedereen. Vouw jezelf in een warme plaid, brei je eigen handschoenen en scoor een paar comfy sloffen. Met slim snugglen help jij jezelf of een ander de koude tijden door. Zo zit je er weer warmpjes bij.

€14,99
Dekbed-discounter.nl
€24,99
Dekbed-discounter.nl
€44,99
Little green bag

Energie Besparen en toch warm blijven

Energie besparenMet een beetje slim snugglen kun je  besparen op je gasrekening zonder in te boeten op comfort en gezelligheid. Met een extra plaid op de bank, warme huissokken, een isolerende fleece trui of een klein elektrisch verwarmingsdekentje kan de thermostaat zonder problemen een paar graden lager. Hier nog wat tips:

De Kracht van Lagen

De makkelijkste manier om warm te blijven zonder de verwarming op te voeren, is door jezelf te bekleden met meerdere lagen kleding. Trek een extra trui aan, knoop een sjaal om, en grabbel die gezellige sokken uit de kast. Je zult verbaasd zijn hoeveel verschil een extra laagje kan maken.

Laat de zon maar naar binnen schijnen

Laat de zon je beste vriend zijn! Als de zon schijnt, laat dan die stralen goed naar binnen schijnen. Zonlicht is een natuurlijke warmtebron en het kost je niets. ’s Nachts sluit je de gordijnen om de kou buiten te houden.

Samen Warm

Knuffelen is niet alleen voor verliefde stelletjes. Nodig je vrienden, familie of huisdieren uit om wat warmte te delen. Samen onder een deken kruipen of een gezelschapsspel spelen, het verhoogt niet alleen de temperatuur, maar ook de gezelligheid.

Gebruik Slimme Isolatie

Controleer of de deuren en ramen goed zijn afgesloten en eventuele kieren hebt afgedicht. Dubbel glas kan ook helpen bij het vasthouden van warmte. Een goede isolatie is als een knuffel voor je huis.

Stook Slim

Als je de verwarming moet aanzetten, zorg dan dat je hem efficiënt gebruikt. Stel de thermostaat in op een comfortabele maar niet overdreven hoge temperatuur. En sluit de deuren naar kamers die je niet gebruikt om warmteverlies te minimaliseren.

Warmwaterkruik Liefde

Een ouderwetse warmwaterkruik is je beste vriend op koude nachten. Vul hem met heet water en leg hem in bed voordat je erin kruipt. Het zal je bed heerlijk opwarmen en je slaapt als een roos.

Lekker Bewegen

Als je het koud hebt, beweeg dan. Doe wat lichte oefeningen of dans op je favoriete muziek. Het houdt je niet alleen warm, maar het is ook een geweldige manier om de winterblues op afstand te houden.

Deze tips kunnen je helpen om het behaaglijk te houden en toch te besparen. Blijf warm en geniet van het seizoen!