Omring jezelf met warmte

Het is die tijd van het jaar waarin je je zou willen oprollen in een deken en weigeren uit bed te komen, want zo ’s ochtends vroeg met je warme voeten op het koude zeil, brrr. Maar vrees niet, want we hebben een arsenaal aan coole – of moeten we zeggen warme? – trucjes om de winterse kou te slim af te zijn. Sluit de gordijnen, kleed je lijf in laagjes en bouw ’s avonds op de bank een fort van dikke dekens.

€22,87
€24,99
Bol.com

Energie Besparen en toch warm blijven

Energie besparenMet een beetje slim snugglen kun je  besparen op je gasrekening zonder in te boeten op comfort en gezelligheid. Met een extra plaid op de bank, warme huissokken, een isolerende fleece trui of een klein elektrisch verwarmingsdekentje kan de thermostaat zonder problemen een paar graden lager. Hier nog wat tips:

Laagjes laagjes laagjes

De makkelijkste manier om warm te blijven zonder de verwarming op te voeren, is door jezelf te kleden met meerdere lagen kleding. Isolerend shirtje onderop en trek een extra trui aan, knoop een sjaal om, en grabbel die gezellige sokken uit de kast. Je zult verbaasd zijn hoeveel verschil een extra laagje kan maken.

Laat de zon maar naar binnen schijnen

Laat de zon je beste vriend zijn! Als de zon schijnt, laat dan die stralen goed naar binnen schijnen. Zonlicht is een natuurlijke warmtebron en het kost je niets. ’s Nachts sluit je de gordijnen om de kou buiten te houden.

Samen Warm

Knuffelen is niet alleen voor verliefde stelletjes. Nodig je vrienden, familie en natuurlijk je hondje of poezel uit om wat warmte te delen. Samen onder een deken snugglen of een gezelschapsspel spelen, het verhoogt niet alleen de temperatuur, maar het is ook heel goed voor je humeur.

Gebruik Slimme Isolatie

Een complete isolatie van je huis kan kostbaar zijn, maar met een rol radiatorfolie en tochtstrips kun je al een boel koude buiten houden en het kost niet veel. Controleer of de deuren en ramen goed zijn afgesloten en eventuele kieren hebt afgedicht. Bij veel gemeentes kun je een Energie Bespaarpakket ophalen met diverse isolatiematerialen en een led-lamp. Vraag het na!

Stoken en toch Besparen

Als je de verwarming moet aanzetten, zorg dan dat je hem efficiënt gebruikt. Stel de thermostaat in op een comfortabele maar niet overdreven hoge temperatuur. Sluit de deuren naar kamers die je niet gebruikt om het warmteverlies te minimaliseren. Kijk ook eens naar de instelling van de warmwatertemperatuur – alleen die van de radiatoren, niet die van je drinkwater – op de CV-ketel. Deze kan vaak een stuk lager ingesteld worden wat gunstig kan zijn op het gasverbruik. Vraag het je CV installateur of zoek op het web naar informatie over jouw ketel. Er is een boel over te vinden.

Warmwaterkruik Liefde

Een ouderwetse warmwaterkruik is je beste vriend op koude nachten. Vul hem met heet water en leg hem in bed voordat je erin kruipt. Het zal je bed heerlijk opwarmen en je slaapt als een roos.

Bewegen

Als je het koud hebt, beweeg dan. Doe wat lichte oefeningen of dans op je favoriete muziek. Het houdt je niet alleen warm en is goed voor je lijf, maar het is ook een geweldige manier om de winterblues op afstand te houden.

Deze tips kunnen je helpen om het behaaglijk te houden en toch te besparen. Blijf warm en geniet van het seizoen!