Slaaphulp

En dan draai je je maar weer eens op je andere zij… Veel mensen hebben korte tijd en soms langdurig moeite met in slaap vallen en in slaap blijven. De herrie van de stad, gebeurtenissen van de dag, problemen en – laten we het positief houden – al die creatieve ideeën die altijd nét opborrelen als je onder je dekbed bent geschoven. Je kunt van alles slikken als slaaphulp voor een goede nachtrust, van melatonine tot zwaardere slaapmiddelen maar een aanrader is dat niet,  je betaalt er uiteindelijk altijd een prijs voor.

Schaapjes tellen, yoga of ademhalingsoefeningen zijn altijd goed, maar zoek je een andere gezonde slaaphulp om die gedachten tot rust te krijgen, dan wil je zo’n klein Witte Ruis apparaatje op je nachtkastje. Witte ruis, white noise op z’n Engels is een 100% onschuldig middeltje om je geest tot rust te brengen en biedt je de kortste weg naar dromenland. Handiger dan een white noise app en houd je smartphone vrij. Er zijn ook op Amazon en AliExpress een boel white noise machientjes te koop.

Slaaphulp – Witte Ruis?

Voordelig Witte Ruis apparaat bij AliExpress »

Witte Ruis Slaaphulp kopen bij Ali Express

Witte ruis is een continu en monotoon geluid dat lijkt op het zoemen van een ventilator, het gestage ruisen van regen & wind of het geluid van de golven op zee en strand. Hoewel het misschien als een willekeurig ruisen klinkt, heeft witte ruis een verbazingwekkende eigenschap om andere storende geluiden te maskeren en zo rust te geven. Witte ruis wordt onderverdeeld in meerdere soorten ruis die van elkaar verschillen in frequentie.

Er zijn meerdere theorieën over de werking van white noise, onder andere dat het de oren minder gevoelig maakt of dat witte ruis je hersenen op een kalme manier prikkelt zodat er geen ‘plek’ meer overblijft voor andere meer storende geluiden.

Toepassingen van Witte Ruis

Slaaphulp

Witte ruis is kan mensen helpen met in slaap vallen of doorslapen. Door het maskeren van storende geluiden met witte ruis wordt je slaap dieper en word je ’s nachts tussendoor minder snel wakker. Witte ruis met een lagere frequentie wordt gebruikt bij ontspannings- en meditatieoefeningen vanwege zijn kalmerende effecten. Het creëert een achtergrond van rust en helpt de geest tot rust te brengen.

Verlichting bij Tinnitus

Tinnitus, een aandoening waarbij mensen constant een suizend of zoemend geluid in hun oren horen, komt steeds vaker voor. De een heeft er een beetje last van, voor andere mensen is het een aandoening die het levensgeluk en het slaapritme zwaar kan belasten. Witte ruis met een hogere frequentie kan verlichting geven door het storende geluid dat tinnitus produceert te maskeren.

Witte ruis is een goede slaaphulp bij jouw slaaproblemen, of gewoon omdat het een prettig geluid is om bij in slaap te vallen. Veel witte ruis apparaten hebben trouwens de keuze uit diverse frequenties van white noise én mooie natuurlijke geluiden als vallende regen, wind over zee, rustig vogelgekwetter, het geluid van de branding op het strand en het zachte geluid van cicades. Dat laatste geluidje doet ons meteen aan de vakanties in Frankrijk denken 🙂