Elektrische Kacheltjes

Dikke trui, wollen sjaal en warme huissokken; soms is dat gewoon niet genoeg om de kou buiten te houden. Elektrische kacheltjes geven je direct behaaglijke warmte en hoeven je portemonnee – als je het slim gebruikt – niet over de kling te jagen.

Het gemak van elektrische kacheltjes

Elektrische kacheltjes zijn super gemakkelijk in gebruik. Geen gedoe met briketten of houtblokken, geen rook en geen gevaarlijke open vlammen. Gewoon de stekker in het stopcontact steken, de knop omdraaien en voilà, instant warmte! Je kunt ze overal in huis plaatsen waar je wat extra warmte nodig hebt, of dat nu in de woonkamer, slaapkamer of zelfs op kantoor is.

€79,99
Blokker.nl

Energiezuinig & Kostenbesparend

Stookkosten - Ventilatorkachel vs infraroodpaneelEen ander groot voordeel van elektrische kacheltjes is dat ze over het algemeen behoorlijk energiezuinig zijn. Moderne kacheltjes zijn ontworpen om warmte te leveren zonder je energierekening de lucht in te schieten. Ze zijn vaak voorzien van thermostaten en timers, zodat je de temperatuur kunt regelen en kunt instellen wanneer ze aan en uit gaan. Dit betekent dat je de warmte kunt krijgen wanneer je die nodig hebt, zonder onnodig energie te verspillen.

Ruimtebesparend & Draagbaar

Een ander pluspunt van deze kleine warmtebronnen is dat ze compact en draagbaar zijn. Dit betekent dat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen van de ene kamer naar de andere, afhankelijk van waar je op dat moment de warmte wilt hebben. Bovendien nemen ze niet veel ruimte in beslag, dus zelfs als je in een klein appartement woont, kun je er een vinden die perfect in je ruimte past.

Gezellige warmte

Er is iets heel geruststellends aan de directe warmte en het horen van het zachte gezoem van een elektrische kachel terwijl je ernaast onder een deken kruipt met een goed boek of een film op de tv. Haal een beetje hygge  – het Deense concept van gezelligheid en comfort – in huis!

Veiligheid boven alles

Elektrische kacheltjes zijn over het algemeen veiliger dan traditionele open haarden of houtkachels. Ze zijn voorzien van allerlei veiligheidskenmerken, zoals een oververhittingsbeveiliging, die de kachel uitschakelt als deze te heet wordt en kantelbeveiliging, zodat de kachel uitschakelt mocht deze omvallen. Uiteraard moet je nog steeds voorzichtig zijn en ze niet onbeheerd achterlaten, maar je hoeft je geen zorgen te maken over open vuur of koolmonoxidevergiftiging.

Plaatsing van elektrische kacheltjes

Waar je je elektrische kachel plaatst, is van cruciaal belang voor de veiligheid. Zorg ervoor dat je kachel minstens een meter verwijderd is van brandbare materialen zoals gordijnen, meubels, papier en kleding. Dit voorkomt dat er brandgevaarlijke situaties ontstaan. Bovendien moet je de kachel altijd op een stabiele ondergrond plaatsen om te voorkomen dat deze kan omvallen.

Gebruik in de badkamer of toilet moet met zorg gebeuren en alléén als je kunt garanderen dat de kachel niet met water in contact kan komen. Ga je douchen, dan verwijder je het kacheltje uit de ruimte. Er zijn speciale badkamerkachels voor deze ruimtes te koop die je ook aan de muur kunt hangen.

Het is verleidelijk om een verlengsnoer te gebruiken om je kachel verder weg van het stopcontact te plaatsen, maar dit is geen goede praktijk als het om elektrische kacheltjes gaat. Verlengsnoeren kunnen oververhit raken en brand veroorzaken. Sluit je kachel altijd rechtstreeks aan op een stopcontact en vermijd het gebruik van verlengsnoeren.

Elektrische kachel - Elektrische verwarming voor binnen - 800W/1200W - Heater - Stopcontact - Ventilatorkachel

★★★★★
21,79
Bol.com
sinds

Onderhoud van je kachel

Een goed onderhouden kachel is een veilige kachel. Regelmatig stof en vuil verwijderen is belangrijk om te voorkomen dat deze brand kunnen veroorzaken. Schakel de kachel uit en trek de stekker uit het stopcontact voordat je begint met schoonmaken. Controleer ook de snoeren en stekkers van elektrische kacheltjes op tekenen van slijtage of beschadiging en vervang ze indien nodig.

Het is altijd verstandig om rookmelders in je huis te hebben, vooral in de buurt van de kamer waar je je elektrische kachel gebruikt. Daarnaast kan het handig zijn om een brandblusser binnen handbereik te hebben voor het geval er toch een brand uitbreekt.

Elektrische kacheltjes kunnen fantastische apparaten zijn om je warm te houden tijdens de wintermaanden, maar veiligheid moet altijd de hoogste prioriteit hebben. Door deze eenvoudige tips te volgen en verantwoordelijk om te gaan met je elektrische kachel, kun je genieten van warmte zonder zorgen. Blijf warm en veilig deze winter!