Infrarood Warmtepanelen

Infrarood warmtepanelen en vrijstaande kacheltjes zijn de laatste jaren steeds populairder geworden als alternatieve verwarmingsbronnen en bijverwarming in huizen en kantoren. Ze gebruiken infraroodstraling om warmte te produceren en bieden een aantal voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen. Een infrarood paneel kan een slimme keus zijn voor zowel je comfort als je portemonnee.

VH Infrarood paneel Superia - 60 x 60 cm - 360 Watt - Geïntegreerde thermostaat - Smart Home Wifi - Inclusief voetjes - Verplaatsbaar - Lichtgewicht

★★★★★
139,00
Bol.com
sinds

Efficiënt verwarmen met lagere energiekosten

Een van de belangrijkste voordelen van infrarood kacheltjes is hun efficiëntie. Ze verwarmen objecten en mensen direct, in plaats van de lucht eromheen. Dit betekent dat er minder warmte verloren gaat in de ruimte, in tegenstelling tot traditionele convectie verwarmingssystemen die lucht opwarmen. Hierdoor kun je met infrarood kacheltjes en warmtepanelen dezelfde mate van comfort ervaren bij een stuk lagere energiekosten.

Snelle warmte

Infrarood panelen leveren hun warmte direct nadat je ze aangezet hebt, heel handig in ruimtes waar je maar eventjes bent zoals zoals een badkamer of toilet. Zet het paneel vlakbij neer op de bij veel modellen meegeleverde voetjes of hang deze op aan de wand.

Gezonde Warmte

Infraroodstraling heeft het voordeel dat het vergelijkbaar is met natuurlijke zonnewarmte. Het dringt diep door in de huid en verwarmt van binnenuit. Dit kan leiden tot een aangenamere en gezondere warmte-ervaring. Infraroodstraling kan zelfs helpen bij het verlichten van spier- en gewrichtspijn, wat het aantrekkelijk maakt voor mensen met lichamelijke klachten. Denk aan die rood opgloeiende infraroodlampen waar je vroeger voor ging zitten bij stramme spieren en andere ongemakken.

Geen luchtcirculatie en Droge lucht

Traditionele verwarmingssystemen drogen de lucht in je huis uit door de circulatie van warme lucht. Dit kan leiden irritatie, droge ogen en een droge huid. Infrarood verwarmt alleen jou en de objecten in de omgeving van de kachel en geeft zo een prettigere luchtvochtigheid. Er is geen luchtbeweging die stofdeeltjes kan verspreiden, wat gunstig kan zijn voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

Zone verwarming

Met infrarood warmtepanelen en kacheltjes kun je gericht verwarmen waar je het nodig hebt, in plaats van het hele huis te verwarmen. Dit staat bekend als zone-verwarming en kan aanzienlijk bijdragen aan energiebesparing. Je kunt bijvoorbeeld een infrarood kachel in de kamer plaatsen waar je tijd doorbrengt, terwijl de rest van het huis op een lagere temperatuur blijft.

Doekje erover en klaar

Infrarood kacheltjes vereisen over het algemeen weinig tot geen onderhoud. Ze hebben geen bewegende delen die kunnen slijten, wat betekent dat je geen regelmatige servicekosten hebt zoals bij boilers of verwarmingssystemen op basis van gas. Af en toe met een stofdoekje eroverheen en je bent klaar. Lees altijd wel even de handleiding voordat je het paneel voor de eerste keer gebruikt.

 

Infrarood warmtepanelen bieden tal van voordelen, waaronder efficiëntie, snelle warmte, gezondheidsvoordelen, comfortabele luchtvochtigheid, zoneverwarming, milieuvriendelijkheid en weinig onderhoud. Hoewel ze mogelijk niet de enige verwarmingsbron zijn die je nodig hebt in een groter huis, kunnen ze een waardevolle aanvulling zijn op je verwarmingssysteem, waardoor je kunt genieten van comfortabele en kosteneffectieve warmte in de ruimtes waar je het meest vertoeft. Overweeg dus zeker infrarood kacheltjes als een slimme investering voor je huis.