Legpuzzels

Ontspannend, gezellig en zo heerlijk nutteloos: puzzelen. Je puzzelt je 3.000 stukjes legpuzzel avond na avond in elkaar en daarna haal je hem net zo vrolijk weer uit elkaar. Wat is het toch dat puzzelen een van Neerlands’ grootste hobbies is?  Als de dagen korter en de nachten langer worden, treffen we elkaar allemaal aan de keukentafel onder een goede lamp met een fijne, klassieke of vrolijke legpuzzel.

Legpuzzels zijn leuk

Nou ja, dus daar hoort dat stukje! Urenlang lag het daar te wachten op zijn plek. En dat puzzelstukje uitleggen geeft een kick. De afbeelding wordt stukje bij beetje zichtbaar, een kleine overwinning op het karton! Legpuzzels dagen de verzamelaar in ons uit en laten je een visueel meesterwerk één stukje per keer onthullen.

Ontspanning in een Doos

Werkstress of een grijze, saaie dag? Geen zorgen! Met een puzzeltje erbij is het allemaal vergeten. Bijna meditatief over je puzzel gebogen zitten, het juiste puzzelstukje leggen en zo langzaam de illustratie tot leven roepen doet de wereld om je heen vervagen.

Samen puzzelen

Legpuzzels leggen hoef je helemaal niet alleen te doen, het is een perfect tijdverdrijf om met vrienden en familie te delen. Breng je tante Toos of je rebellerende tienerzoon aan tafel en begin samen te puzzelen. Je babbelt gezellig wat terwijl je stukjes zoekt en lacht om die ene rare vorm die nergens lijkt te passen. Goed voor de saamhorigheid!