Kruiken

Als de koude dagen je tenen koud doen tintelen, dan wil je een kruik! Een vriendelijke metgezel die je kunt vullen met goed heet water en waar je je voeten op kunt leggen om zo die koude wintertenen te verwennen. Je favoriete snuggle voor wat extra warmte en comfort.

Wat is een Kruik?

Laten we beginnen met de basis. Een kruik is meestal een fles of zak gemaakt van rubber of ander hittebestendig materiaal, ontworpen om warm water vast te houden. Een bijpassende hoes zorgt voor extra comfort en een betere verdeling van de warmte. Het idee is eenvoudig maar geniaal – vul het met flink heet water, sluit de kruik goed af, stop ‘m in je bed of houd je kruik tegen je lichaam en binnen een paar minuten is de kou verleden tijd.

Snugglen met een kruik

Hier zijn enkele redenen waarom kruiken de beste metgezellen zijn tijdens de koude maanden:

Onmiddellijke Warmte

Kruiken zijn snel en gemakkelijk te gebruiken. Vul ze met heet water, en binnen enkele minuten geniet je van die zalige warmte. Ze zijn niet alleen geweldig voor het opwarmen van je bed. Leg een kruik op je buik als je last hebt van buikpijn, of gebruik hem om koude voeten te verwarmen.

 Langdurige Warmte

Door de slim isolerende hoezen van een kruik blijft deze urenlang warm, zodat je de hele nacht of dag kunt genieten van de warmte.

Veiligheid voorop

Kruiken zijn ontworpen met veiligheid in gedachten, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over hete waterflessen die lekken of brandwonden veroorzaken.

Soorten Kruiken

Nu we weten waarom we van kruiken houden, laten we eens kijken naar de verschillende soorten die beschikbaar zijn:

Rubberen Kruiken

De klassieke keuze, meestal gemaakt van stevig rubber die je misschien nog wel kent van oma. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee.

Hittepetitten

Alleen door de naam al wil je een Hittepetit hebben! Deze magnetronkruik ken je ook als een kersenpitzak, een zak gevuld met kersenpitten of een ander natuurlijk materiaal als graan of tarwe. Kersenpitten hebben als fijne eigenschap dat ze goed warmte vasthouden. Je gooit je hittepetit even in de magnetron – bespuit hem even licht met een plantenspuit, dan houd je pittenzak zijn warmte nog langer vast –  en je hebt direct een fijn warm kruikje dat je heerlijk op je zere buik of koude voeten kunt leggen.

Fleece of Stoffen Kruiken

Deze zijn bekleed met een zachte stoffen hoes, waardoor ze extra knuffelig zijn.

Elektrische Kruiken

Voor degenen die de voorkeur geven aan gemak, zijn er elektrische kruiken die je kunt opwarmen zonder gedoe met heet water. Wel zo veilig – even je kruik aan de USB-kabel en je kunt uren vooruit.

Hoe houd je je kruik als nieuw

Het goede nieuws is dat kruiken vrij gemakkelijk te onderhouden zijn:

  1. Spoel na gebruik de kruik uit en laat hem goed drogen voordat je hem opbergt.
  2. Controleer regelmatig op lekken of beschadigingen.
  3. Bewaar ze op een koele, droge plaats en vermijd direct zonlicht.

Kruiken zijn perfect om je te helpen de kou te trotseren  want ze geven onmiddellijke en langdurige warmte precies op de plek waar jij wilt . Dus waar wacht je nog op? Omarm de gezelligheid van kruiken en laat ze je verwarmen tijdens de koude maanden. Of je nu een boek leest in bed, op de bank ligt of gewoon behoefte hebt aan wat extra warmte, kruiken zijn er om je te omarmen en te verwennen met warmte en comfort.