Gezelschapsspellen

Als je dan toch thuis zit te snugglen in je warme knuffeltrui met de voeten in een elektrische voetenzak, dan wil je de hele avond in je luie stoel een beetje zappen en streamen met een koppie thee. Toch? Nee! Tuurlijk, even een leuk filmpje pakken is fijne ontspanning, maar voor de echte gezelligheid haal je die Monopolydoos onder de bank vandaan, ruk je de Rummikub uit de kast en pak je er meteen een originele legpuzzel bij.

Serieus een Spelletje Spelen

Van simpel kaartspelletje, potje Yahtzee tot een uitgebreid landjepik spel; kaart-, dobbel- en bordspellen zitten vaak een stuk geraffineerder in elkaar dan ze in eerste instantie lijken. Een goed robbertje Catan of Monopoly met familie of vrienden is het uitgelezen moment om elkaar eens gezellig de maat te nemen én  – leren – ruiterlijk je verlies toe te geven. Als je dat op kunt brengen 🙂

Strategisch inzicht gewenst

Hoe pak ik het aan? Veel bord- en gezelschapsspellen bieden een uitgekiend evenwicht tussen mazzel –  hoe rollen de dobbelstenen –  en jouw eigen probleemoplossend vermogen. Je kent ze wel, die mensen die áltijd winnen met Risk. Ze zijn goed in het analyseren van hun positie, het bedenken van oplossingen, plannen en aanpassen van de bijbehorende strategie. Dat kun je leren door het vaak te doen, dus kom maar op met die gezonde geldingsdrang.

Weg van het scherm met een Gezelschapsspel

We zitten allemaal geplakt aan ons scherm. Mobieltjes & tablets zijn leuk en handig, maar met gezelschapsspellen kun je op een gezellige manier een paar uurtjes ontsnappen uit de digitale wereld. Even weer contact maken met de echte wereld en bij elkaar te zijn, als familie en als vriendschapsgroep. Ook een stuk beter voor je ogen!

Gezelschapsspellen zijn meer dan alleen vrijetijdsbesteding; ze zijn een een goede aanleiding voor een middag of avondje plezier en verbinding. En je leert nog eens wat, want mens-erger-je-nieten en ganzenborden is nog educatief ook. Of je nu een gepokt en gemazelde spelletjesspeler bent of net begint, er is een wereld van gezelschapsspellen om te ontdekken en van te genieten. Dus nodig wat vrienden of familieleden uit, haal die dobbelstenen, speelborden en kaarten tevoorschijn en laten we beginnen. Het is spelletjestijd!