Mutsen

Hoi Muts! Nee zo bedoelen we het natuurlijk niet, een goeie muts is nou juist hét kledingstuk om je oren bedekt, je voorhoofd uit de wind en je hoofd lekker warm te houden  🙂 Dus trek je nieuwe warme wintermuts of beanie goed over je hoofd en stap modieus de kou in, want met alle mutsen op deze pagina loop je er ook nog eens toppie bij.

Warme mutsen

Caps, beanies, hoeden, mutsen, morfs, pompoms; hoe je het ook noemt, het belangrijkste doel van een muts is natuurlijk om warmte te bieden in koude weersomstandigheden. Mutsen bedekken je hoofd, voorhoofd en oren, die plekken op je hoofd die het zo snel koud krijgen. Met een dubbelgebreide muts op voel je je ook een stuk prettiger als je loopt of fietst in regen en wind.

Mutsen & Beanies

Al eeuwenlang tooien mensen zich met mutsen. Wollen mutsen gemaakt van schapen- en geitenwol om warmte te bieden in koude klimaten tot de met borduurwerk en fraaie edelstenen versierde mutsen uit de Middeleeuwen waaraan je de sociale status van iemand kon afzien. Tijdens de 19e eeuw werden mutsen populairder en begonnen ze een alledaags kledingstuk te worden. Wie wil er nu niet met een Billy Eilish beanie gezien worden!

Verschillende Mutsen

Of je nu gaat voor een dikke muts met oorflappen, fijne kriebelmuts van schapenwol, vrolijke pompommuts of een strakke beanie, mutsen zijn er in tal van stijlen en materialen, waardoor ze geschikt zijn voor allerlei gelegenheden.

Mutsen zijn meer dan alleen een praktisch kledingstuk om je warm te houden in de winter.  Of je nu op zoek bent naar een muts om je warm te houden tijdens een winterse wandeling of om je outfit op te fleuren, er is altijd een muts die bij jouw eigenwijze stijltje past.